• Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn

De lactatiekundigen

Baby & Borstvoeding

Angelique Dekker

Ik ben lactatiekundige Angelique Dekker en heb 15 jaar als kinderverpleegkundige in het Wilhelmina Kinderziekenhuis gewerkt. Als Lactatiekundige ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen, en gecertificeerd lactatiekundige  Sinds 2007 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk Baby & Borstvoeding in Utrecht-Leidsche Rijn.

Veel ervaring

Al meer dan 20 jaar begeleid ik moeders bij het geven van borstvoeding en flesvoeding aan zowel gezonde baby’s als baby’s met reflux, allergie, slaapproblemen, hart- en longziekten. Ook baby’s die te vroeg zijn geboren of te licht zijn geboren kunnen bij mij terecht. Ik ben deskundig op gebied tongriem en lipband.  In mijn werk als zelfstandig lactatiekundige heb ik veel aan mijn klinische ervaring, onder meer bij het vinden van oorzaken waarom de borstvoeding minder goed gaat of zelfs helemaal niet lukt.

Kennis up-to-date

Regelmatig laat ik mij bijscholen en neem ik deel aan congressen over mijn vakgebied in binnen- en buitenland. Elke 5 jaar laat ik mij als lactatiekundige IBCLC hercertificeren. Kwaliteit van zorg blijft hierdoor gewaarborgd.

Meer dan alleen borstvoeding en kolven

Door mijn achtergrond als kinderverpleegkundige kan ik je met meer dingen helpen rondom de (borst)voeding. De overgang van ziekenhuis naar huis met je zieke of te vroeg geboren kindje kan heftig zijn, daar kan ik je mee helpen. Je kan bij mij terecht met vragen en of proberen met de overgang van borst- naar flesvoeding en/of  vaste voeding. Deskundig advies over inbakeren en slapen passen ook in mijn straatje.

Mijn eigen borstvoedingsverhaal

Mijn man en ik hebben een groot gezin met vier kinderen. Alle kinderen hebben borstvoeding gekregen, maar dat ging echt niet altijd vanzelf. Zelf ben ik ook van alles tegengekomen: pijn bij het voeden, baby’s die de borst- of fles weigeren, spruw, borstontstekingen, allergie en reflux. Graag deel ik mijn kennis en ervaring met jullie!

Anneke Nendels

Ik ben Anneke Nendels en heb in 2019 de opleiding tot lactatiekundige succesvol afgerond. Ik werk al negen jaar als gespecialiseerd verpleegkundige op het verlos centrum van het AMC. In maart 2020 ben ik als lactatiekundige bij Baby & Borstvoeding begonnen. Heel fijn dat ik dit met Angelique samen mag doen.

Ervaring

Door mijn werk in het ziekenhuis heb ik al jaren ervaring met pasgeborenen en het begeleiden van moeders bij het geven van (borst)voeding.  Dit met name bij erg vroege, kleine en (ernstig)zieke jonge baby’s.

Kennis up-to-date

Regelmatig zal ik mij laten bijscholen en neem ik deel aan congressen om mijn kennis te verbreden en bij te houden. Over 5 jaar laat ik mij als lactatiekundige IBCLC hercertificeren. Kwaliteit van zorg blijft hierdoor gewaarborgd.

Mijn eigen borstvoedingsverhaal

Ik heb met mijn man 3 kinderen die ik allemaal borstvoeding heb mogen geven. Bij de één wat langer dan de ander en het was fijn. Maar alle keren heb ik ook ervaring opgedaan met verschillende borst- en voedingsproblemen; pijn, weinig melk, borstontsteking en reflux.

Angelique Dekker

Angelique Dekker

Lactatiekundige
Anneke Nendels

Anneke Nendels

Lactatiekundige
Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn
Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn
Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn