• Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn

De lactatiekundigen

Baby & Borstvoeding

Angelique Dekker

Ik ben lactatiekundige Angelique Dekker en heb 15 jaar als kinderverpleegkundige in het Wilhelmina Kinderziekenhuis gewerkt. Als Lactatiekundige ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen, en gecertificeerd lactatiekundige  Sinds 2007 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk Baby & Borstvoeding in Utrecht-Leidsche Rijn. Sinds december 2020 ben ik betrokken bij het Frenulotomie team van Staas en Bergmans.

Veel ervaring

Al meer dan 20 jaar begeleid ik moeders bij het geven van borstvoeding en flesvoeding aan zowel gezonde baby’s als baby’s met reflux, allergie, slaapproblemen, hart- en longziekten. Ook baby’s die te vroeg zijn geboren of te licht zijn geboren kunnen bij mij terecht. Ik ben deskundig op gebied tongriem en lipband.  In mijn werk als zelfstandig lactatiekundige heb ik veel aan mijn klinische ervaring, onder meer bij het vinden van oorzaken waarom de borstvoeding minder goed gaat of zelfs helemaal niet lukt.

Kennis up-to-date

Regelmatig laat ik mij bijscholen en neem ik deel aan congressen over mijn vakgebied in binnen- en buitenland. Elke 5 jaar laat ik mij als lactatiekundige IBCLC her certificeren. Kwaliteit van zorg blijft hierdoor gewaarborgd.

Meer dan alleen borstvoeding en kolven

Door mijn achtergrond als kinderverpleegkundige kan ik je met meer dingen helpen rondom de (borst)voeding. De overgang van ziekenhuis naar huis met je zieke of te vroeg geboren kindje kan heftig zijn, daar kan ik je mee helpen. Je kan bij mij terecht met vragen en of proberen met de overgang van borst- naar flesvoeding en/of  vaste voeding. Deskundig advies over inbakeren en slapen passen ook in mijn straatje.

Mijn eigen borstvoedingsverhaal

Mijn man en ik hebben een groot gezin met vier kinderen. Alle kinderen hebben borstvoeding gekregen, maar dat ging echt niet altijd vanzelf. Zelf ben ik ook van alles tegengekomen: pijn bij het voeden, baby’s die de borst- of fles weigeren, spruw, borstontstekingen, allergie en reflux. Graag deel ik mijn kennis en ervaring met jullie!

Anneke Nendels

Ik ben Anneke Nendels en heb in 2019 de opleiding tot lactatiekundige succesvol afgerond. Ik werk al tien jaar als gespecialiseerd verpleegkundige op het verlos centrum van het AMC. In maart 2020 ben ik als lactatiekundige bij Baby & Borstvoeding begonnen. Heel fijn dat ik dit met Angelique samen mag doen.

Ervaring

Door mijn werk in het ziekenhuis heb ik al jaren ervaring met pasgeborenen en het begeleiden van moeders bij het geven van (borst)voeding.  Dit met name bij erg vroege, kleine en (ernstig)zieke jonge baby’s. Hierdoor kan ik je o.a. goed begeleiden in de overgang van ziekenhuis naar thuis.

Kennis up-to-date

Regelmatig zal ik mij laten bijscholen en neem ik deel aan congressen om mijn kennis te verbreden en bij te houden. Over 5 jaar laat ik mij als lactatiekundige IBCLC her certificeren. Kwaliteit van zorg blijft hierdoor gewaarborgd.

Mijn eigen borstvoedingsverhaal

Ik heb met mijn man 4 kinderen die ik allemaal borstvoeding heb mogen geven. Met de jongste, niet zo lang geleden, een nieuw borstvoeding avontuur begonnen. Het ene kind heeft langer aan de borst gezeten dan de ander, het zijn voornamelijk fijne ervaringen geweest.  Maar alle keren ben ik ook tegen verschillende borst- en voedingsproblemen aangelopen; pijn, weinig melk, borstontsteking en reflux.

Fleur Jansen

Mijn naam is Fleur Jansen en ik ben sinds 2021 lactatiekundige. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij Baby & Borstvoeding. Ruim zeven jaar geleden studeerde ik af als verloskundige en in de afgelopen jaren heb ik bij diverse praktijken in en om Utrecht gewerkt. Nu ik zelf drie jonge kinderen heb is de tijd rijp voor wat regelmatiger werkuren en dat is een mooie kans om mijn kennis te verbreden.

Ervaring

In mijn werk als verloskundige heb ik veel ervaring opgedaan met pasgeboren baby’s en pas bevallen moeders in de kraamweek. Ik weet veel over het verloop van een zwangerschap en bevalling en hoe dit van invloed kan zijn op de borstvoedingsperiode.

Kennis up-to-date

Regelmatig zal ik mij laten bijscholen en neem ik deel aan congressen om mijn kennis te verbreden en bij te houden. Elke 5 jaar laat ik mij als lactatiekundige IBCLC her certificeren. Kwaliteit van zorg blijft hierdoor gewaarborgd.

Mijn eigen borstvoedingsverhaal

Samen met mijn man heb ik een dochter van 5 , een zoon van 2 jaar en een baby dochter. Alle keren heb ik borstvoeding gegeven, maar ging dit niet altijd van een leien dakje. Hoewel ik het fijn vond om te voeden kreeg ik te maken met problemen met aanleggen, te strakke tongriem, onvoldoende melkproductie en het combineren van borst- en kunstvoeding. Ik weet dan ook hoe het is om te worstelen met de wens om borstvoeding te geven en tegelijkertijd je eigen grenzen daarin te bewaken.

Angelique Dekker

Angelique Dekker

Lactatiekundige / Kinderverpleegkundige n.p.
Anneke Nendels

Anneke Nendels

Lactatiekundige / Obstetrie verpleegkundige
Fleur Jansen

Fleur Jansen

Lactatiekundige / Verloskundige
Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn
Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn
Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn