• Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn

Lactatiekundige consulten

tarieven en vergoedingen

Corona nieuws

Er is weer normale lactatiekundige zorg mogelijk!

Er zijn geen mondkapjes of handschoenen meer nodig. Als je het fijn vindt kunnen we ze op jouw verzoek dragen.

Je bent van harte welkom om een afspraak te maken!

Lactatiekundig consult bij jou thuis of op de praktijk

Tijdens een lactatiekundig consult wordt een voeding of kolf moment geobserveerd bij jullie thuis of op de praktijk in De Meern op de Mereveldlaan 33C. Het mondje van jullie baby wordt onderzocht en als het nodig is wordt jullie baby gewogen en en volgt een borstonderzoek. Al je vragen worden beantwoordt en je krijgt deskundig en praktisch advies. Het advies en de direct toepasbare tips komen in een verslag dat gelijk bij jullie achterblijft, zodat jullie het altijd nog even na kunnen lezen. En tot een week na het consult worden jullie begeleid via app en telefoon. Dat kost niets extra, en hoort er gewoon bij. Afhankelijk van de problematiek duurt een lactatiekundig consult gemiddeld 1,5 uur. Je kunt een afspraak maken voor een consult op doordeweekse dagen, alleen in noodgevallen wordt er een afspraak gemaakt in de avond of in het weekend of op feestdagen. Baby & Borstvoeding helpt jullie graag!

Lactatiekundig consult op afstand, via telefoon of mail

In sommige gevallen kan je ook telefonisch of via mail worden geadviseerd. Als blijkt dat het toch beter is om een voeding te observeren of jullie baby te onderzoeken, volgt advies voor het maken van een afspraak voor een consult bij bij jou thuis of op de praktijk.

Prenataal consult

Het prenataal consult is voor alle (aanstaande) moeders die borstvoeding willen geven en goed voorbereid willen zijn. Maar ook voor moeders die een slechte ervaring hebben gehad met het geven van borstvoeding, een borstverkleining of borstkanker hebben gehad of om andere redenen verwachten dat het geven van borstvoeding misschien niet vanzelf zal gaan. Tijdens een prenataal consult van een uur op de praktijk worden al je persoonlijke vragen beantwoordt, krijg je voorlichting en volgt eventueel onderzoek van je borsten. Na afloop ontvang je zo nodig een persoonlijk borstvoedingsplan op maat en een foto- en filminstructie over het aanleggen van je baby. Kortom, Baby & Borstvoeding zorgt dat je optimaal bent voorbereid op het geven van borstvoeding!

All-in consult

Het all-in consult is een prenataal consult inclusief begeleiding na de bevalling. Tijdens de zwangerschap wordt je op de praktijk gezien voor een prenataal consult. Na de bevalling komt de lactatiekundige bij jou langs voor een consult in het kraambed (max. 1,5 uur). Daarna wordt je nog twee weken begeleid via app en telefoon. En als je baby vier weken is volgt, op jouw initiatief, nog een consult op afstand. Daarin worden jou vragen beantwoordt beantwoorden over kolven en oefenen met de fles.

Overleg met andere zorgverleners

Doordat de lactatiekundigen van Baby & Borstvoeding al jarenlang als (kinder)verpleegkundige hebben gewerkt, zijn ze gewend om in een multidisciplinair team samen te werken en expertise in te roepen van andere zorgverleners als dat nodig is. Een lactatiekundige overlegt regelmatig met verloskundigen, kraamverzorgsters, huisartsen, kinderartsen en consultatiebureaus. Uiteraard alleen met jullie toestemming. In sommige gevallen adviseert een lactatiekundige een afspraak bij een osteopaat, logopedist, diëtist of fysiotherapeut.

Tarieven lactatiekundig consult*

Consult bij jou thuis of op de praktijk€ 87,50 per uur
Consult op afstand, via mail€ 32,50
Consult op afstand, via mail en noodzaak tot beoordelen film/foto’s€ 42,50
Consult op afstand, telefonisch / beeldbellen€ 10 starttarief, daarna € 1 per minuut
All-in consult € 170
Prenataal consult op de praktijk / beeldbellen€ 80 maximaal een uur

*Betaling achteraf, na het consult ontvang je een factuur via mail.

Na 30 km heen en terugreis vanaf, Beukenburg 10 Vleuten, naar jou huis wordt € 0,30 per km. gerekend.  Eventuele parkeerkosten worden altijd in rekening gebracht, parkeren loopt via ParkMobile.

Een consult mag tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd, daarna wordt € 30 in rekening gebracht.

Vergoedingen lactatiekundige hulp

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Benodigde hulpmiddelen en materialen worden niet door de verzekeraar vergoed. Baby & Borstvoeding adviseert je om vooraf bij jouw zorgverzekeraar te informeren of jij geheel of gedeeltelijk verzekerd bent voor lactatiekundige zorg. Soms vergoedt de zorgverzekeraar de kosten alleen als je bent doorverwezen door een huisarts, verloskundige of het consultatiebureau. Je kunt dit ook zien op Zorgwijzer.nl: overzicht vergoedingen Lactatiekundige hulp.

Gratis advies voor zorgverleners

Ben je kraamverzorgster, verloskundige, huisarts, arts bij een consultatiebureau of verpleegkundige en wil je een vraag of probleem voorleggen? Je mag Baby & Borstvoeding altijd bellen of mailen voor gratis deskundig advies en praktische tips:

06 – 57 93 90 50.

Baby & Borstvoeding is elke dag bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen.